Ana içeriğe atla

Alüminyum doğrama

İnsanlar geçmişten beri tüm madenlere ilgi duyarlar. Bu ilginin sebebi estetik kaygılar ve zevkler değil aksine ihtiyaç ve zorunluluklardır. Mağara döneminde o dinozoru avlamak için o demir baltayı yapmaya çalışan biz insanoğlu sonrasında o vahşi hayvanları içeride tutmaya yarayan demir kafeslerde yapmıştır. Takibi estetik zevk ve kaygılarda yok değil.


Anadolu'nun her tarafında yapılan kazılarda madenlerden yapılmış heykelcikler ve takılar bulunmuştur. Hatta iğne  ve broş gibi takılar bile bulunmuştur. Alüminyum doğrama işlerinin tarihi çok eski olmasa da alüminyum doğrama uzun süredir ülkemizde yapılmaktadır. Alüminyum doğrama işleri genellikle küçük şehirler için hırdavatçı, boyacı ve inşaat malzemelerinin satıldığı toplu çarşılarda, büyük şehirlerde ise atölye ve sanayilerde yapılmaktadır. Doğrama denildiğinde yapılan işin sadece kesmek olduğu anlaşılsa da aksine o kesilen parçaların hepsi aslında başka bir parça veya bir malzemeye birleştirilmelidir. Bu birleştirme yapışkan bir maddeyle olacak değil herhalde bu birleştirmeyi yapacak olan kaynak makinasıdır.

 Alüminyum Doğrama

Günümüzde ortalama bir kaynak ustası bir öğretmenden fazlaca maaş almaktadır. Bu durumda aslında şunu açıklıyor Avrupa da bu durumun böyle olduğunu oraya giden eşimiz dostumuzdan zaten biliyoruz. Beden işçiliğine daha çok ücret veren Avrupalı insanı artık ülkemiz içinde geçerli olmaya başlamıştır. Ülkemizde de herkes beyaz yakalı ve kolay yoldan para kazanma hevesi işe çıktıkları yollar nedeni ile bu gibi bir çok sektörde yetişmiş eleman bulunmasını zorlaştırmış ve ücretlerinin yükselmesine yol açmıştır. Öyle ki su altı kaynak denilen sektördeki maaşlar doktorlarla kıyaslanır duruma gelmiştir.



→Alse Metal Web Sitesini Ziyaret Ederek Detayları Siteden Öğrenebilirsiniz. 
www.alsemetal.com          

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auzef Ders Kitapları

Uzaktan değilim sistemi ile üniversite okumak için  AUZEF  oldukça yaygın biçimde tercih ediliyor. Üstelik zaman sorunu yaşayanlar için güzel bir eğitim alma fırsatı olan bu sistemde, insanlar yoğun iş temposundan küçük zaman dilimleri ayırarak üniversite okumaları kolaylaşıyor. Lisans, yüksek lisans ve ön lisans programlarından birini tercih ederek AUZEF ile okumak, büyük avantajlar sağlayacak. İhtiyacınız olan kitap ve dokümanları Türkiye'nin eğitim alanındaki yayıncılık merkezi olan Makroyayinlari.com üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde temin edebileceğiniz başarılı bir platform hazırlandı. Bu sayede sınavlara hazırlıkta ve eğitim gördüğünüz bölümlerle ilgili ihtiyaç duyulan tüm kitapları temin edebilirsiniz. Çeşitli nedenlerle üniversite okuyamayanlar ve eğitimine devam edecek vakit bulmakta zorlananlar için çok güzel bir fırsat olarak bilinen AUZEF ile eğitiminize internet ortamından kolay ve zaman almayacak şekilde devam edebilirsiniz. İşim çok yoğun ve çok kısıtlı bir z

Ciğerci Dükkanı açmak isteyenlere

Az sermayeler ile iş yapmak isteyen kişiler için güzel bir iş önerisi sunmak istedik. Ciğerci dükkanı açmak isteyenlere tavsiyelerde bulunacağımız bu yazımızda ciğerci bayiliği almak avantajlı mı yoksa Kendi adınıza bir işletme yapmak mı daha avantajlı onları inceleyeceğiz. Ciğerci açmak fazla sermaye gerekmediği için gıda sektöründe iş yapan kişilerin hepsi bu sektörü düşünebilir.

E-şirket Nedir ve Nasıl Kurulur ?

Günümüz dijitalleşme çağı, birçok şeyi değiştirmiş bulunmakta. Bunlardan birisi de şirket ve mağaza anlayışı. Günümüzde elektronik ortamda şirket açanlar ve e-ticaret işine girenlerin sayısı gittikçe artmakta. Salgın sonrasında bu sayıda ciddi bir artış yaşandı. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de internet kullanımının aktif olması ve bu sistem üzerinde gelir potansiyelinin hayli yüksek bir seviyede yer alması. İnternet ortamında e-şirket kurmak isteyen birçok firma, bu konuda adımlar atmakta.