Ana içeriğe atla

Burçların Ortaya Çıkışı

Yapılan araştırmalar ve kazılarda bulunan kalıntılarda insanların eski tarihlerde bile gök bilimi ile ilgilendiklerini, bunları tabletlere resmettikleri, zamanı anlamaya çalıştıkları tespit edilmiştir. Neolitik çağda insanlar gündönümlerini, bazı takım yıldızlarının etkilerini anlamlandırmaya çalışmışlardır. Günümüz gök bilimi şimdiki ilerleyişini antik çağdaki keşfedilen araç gereçlere borçludur.

Astroloji ise gezegenlerin ve yıldızların hareketlerinin insanlar üzerindeki etkileriyle ilgilenir. Astronomi ile Astroloji her zaman karıştırılan iki kavram olarak karşıya çıkmaktadır.  Bu karıştırılmanın ana sebebi iki kelimenin de astro yani yunanca gezegen, yıldız'dan türemesidir. Kimya ve simya gibi bilim ve düşüncenin aynı tür üzerinde yoğunlaşmasıdır.

İnsanın doğum tarihine göre burçlar ve doğduğu günün saatinin belirlenmesi ile de yükselen burçlar belirlenir. Birçok astroloji deneyimi olsa da hepsinin temelinde gezegen ve yıldızlar vardır.
 Burçlar

Astrolojinin   M.Ö. 3000 yılında Anadolununda içinde bulunduğu Mezopotomya'da ortaya çıktığı düşünülmektedir. Sümer rahipleri ilk astrologlar olarak kabul edilmektedir. Sümerlerde din ve inanç yapısı Mısırlılar gibi politeistti yani birden çok tanrı ve tanrıça vardı. Bu tanrılarında insanlar gibi karakteri, ihtiyaçları vardı. Lagaşın tanrısı Ningirsu bütün tanrı ve tanrıçaların en büyüğü seçilerek Orion takım yıldızı ile eşleştirilir. Yine Yunan mitolojisinde de Zeus. Bu dönemden sonra tüm tanrı ve tanrıçalar irili ufaklı yıldızlarla özdeşleştiriliyor. Böylece Sümerlerde yıldızların ve gezegenlerin hareketlerini izlemek ve yorumlamak ibadet haline geliyordu.

Ziggurat denilen yarı tapınak yarı gözlem evleride bu nedenle inşa edildi. Bu tapınaklar Çinden Mısır'a kadar uzanan geniş coğrafyada Astroloji ve politeist inanç biçiminden etkilenildiğinin önemli bir göstergesidir. Bazı araştırmacılarının tezlerine göre Sümerler Astrolojide o kadar ilerdeydiler ki ayın yörüngesinin sabit olduğu ve yıldızların yer değiştirdiklerini biliyorlardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auzef Ders Kitapları

Uzaktan değilim sistemi ile üniversite okumak için  AUZEF  oldukça yaygın biçimde tercih ediliyor. Üstelik zaman sorunu yaşayanlar için güzel bir eğitim alma fırsatı olan bu sistemde, insanlar yoğun iş temposundan küçük zaman dilimleri ayırarak üniversite okumaları kolaylaşıyor. Lisans, yüksek lisans ve ön lisans programlarından birini tercih ederek AUZEF ile okumak, büyük avantajlar sağlayacak. İhtiyacınız olan kitap ve dokümanları Türkiye'nin eğitim alanındaki yayıncılık merkezi olan Makroyayinlari.com üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde temin edebileceğiniz başarılı bir platform hazırlandı. Bu sayede sınavlara hazırlıkta ve eğitim gördüğünüz bölümlerle ilgili ihtiyaç duyulan tüm kitapları temin edebilirsiniz. Çeşitli nedenlerle üniversite okuyamayanlar ve eğitimine devam edecek vakit bulmakta zorlananlar için çok güzel bir fırsat olarak bilinen AUZEF ile eğitiminize internet ortamından kolay ve zaman almayacak şekilde devam edebilirsiniz. İşim çok yoğun ve çok kısıtlı bir z

Ciğerci Dükkanı açmak isteyenlere

Az sermayeler ile iş yapmak isteyen kişiler için güzel bir iş önerisi sunmak istedik. Ciğerci dükkanı açmak isteyenlere tavsiyelerde bulunacağımız bu yazımızda ciğerci bayiliği almak avantajlı mı yoksa Kendi adınıza bir işletme yapmak mı daha avantajlı onları inceleyeceğiz. Ciğerci açmak fazla sermaye gerekmediği için gıda sektöründe iş yapan kişilerin hepsi bu sektörü düşünebilir.

E-şirket Nedir ve Nasıl Kurulur ?

Günümüz dijitalleşme çağı, birçok şeyi değiştirmiş bulunmakta. Bunlardan birisi de şirket ve mağaza anlayışı. Günümüzde elektronik ortamda şirket açanlar ve e-ticaret işine girenlerin sayısı gittikçe artmakta. Salgın sonrasında bu sayıda ciddi bir artış yaşandı. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de internet kullanımının aktif olması ve bu sistem üzerinde gelir potansiyelinin hayli yüksek bir seviyede yer alması. İnternet ortamında e-şirket kurmak isteyen birçok firma, bu konuda adımlar atmakta.