Ana içeriğe atla

Tez Yazımı Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tez yazılır sloganı ile karşılaşanlar, ilk bakışta ödev hazırlanır ibaresi gibi basit bir çalışmanın yapılmasının ifade edildiğini düşünebilirler. Ancak tez yazılmasının güçlüğünü bilen bireyler, bu yazının ifade ettiği çalışmanın çok çaba gerektiren bir iş olduğunun bilincindedirler. Tez hazırlanır cümlesini genel olarak, tez yazımıyla alakalı olan pek çok çevrede duymak mümkün olmaktadır. Ancak tez hazırlanır cümlesinin içinin nasıl doldurulduğu önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Tez hazırlanır sözü esasında çok iddialı bir sözdür. Zira tezin başarılı bir sonuç alabilmesi, içeriğinin kalitesiyle doğrudan alakalıdır. Bu noktada tez yazımı konusu, konunun belirlenmesi aşamasından araştırmanın yazımı aşamasına kadar oldukça özen gerektiren bir faaliyeti yansıtmaktadır.

tezhazirlamafiyatlari
Tez Hazırlama Fiyatları

Tez Hazırlama Çalışmasında Bulunması Gerekli Olan Bölümler

Tez çalışmalarında bulunması zorunlu olan bazı bölümler mevcuttur. Bu bölümler hem çalışmanın anlaşılır kılınmasını sağlamakta hem de geçer not almasının önünü açmaktadır. Bir tez çalışmasında bulunması gerekli olan bölümleri sıralayacak olursak;

Önsöz ve içindekiler bölümü


  • Tablolar, şekiller, resimler, grafikler ve kısaltmalar listesi (varsa)
  • Özet bölümü ve giriş bölümleri
  • Literatür taraması bölümleri
  • Tartışma ve sonuç bölümleri

Kaynakça bölümü

Görüldüğü üzere tez çalışmaları oldukça planlı ve programlı bir bölümler dizesinden oluşmaktadır. Bu plan ve programa bağlı kalmak tez çalışmasının başarısını yüzde yüz oranda etkilemektedir. Tez çalışmasında yer alan bölümlerin etkili bir şekilde içinin doldurulması, tez çalışmasının başarısını da etkilemektedir. Bu doğrultuda alınabilecek bir profesyonel destek, tez yazımı konusunda araştırmacının elini rahatlatacaktır.

Tez Hazırlama Çalışmasının Başarısı

Tez hazırlama çalışması emek ve zamanın birbiriyle harmanlandığı bir süreci ifade etmektedir. Bu bağlamda hem zaman hem de emek bakımından oldukça etkili bir tasarrufun sağlanması, tez hazırlama merkezlerinin profesyonel desteğinden yararlanmakla oluşmaktadır. Bu doğrultuda tez çalışmasının başarılı olmasının yolu esas olarak iyi bir tez hazırlama merkeziyle anlaşmaktan geçmektedir. Ancak bu sayede zamandan tasarruf sağlanarak, çok bariz hatalar yapmadan tez çalışması tamamlanabilmektedir. Tez çalışmasının tamamlanması demek tez hazırlama faaliyetinin başarıyla sonuçlandığı anlamını taşımamaktadır. Ancak tezin savunma aşamasından geçmesi sonrasında başarılı bir tez çalışmasının yapıldığı söylenebilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auzef Ders Kitapları

Uzaktan değilim sistemi ile üniversite okumak için  AUZEF  oldukça yaygın biçimde tercih ediliyor. Üstelik zaman sorunu yaşayanlar için güzel bir eğitim alma fırsatı olan bu sistemde, insanlar yoğun iş temposundan küçük zaman dilimleri ayırarak üniversite okumaları kolaylaşıyor. Lisans, yüksek lisans ve ön lisans programlarından birini tercih ederek AUZEF ile okumak, büyük avantajlar sağlayacak. İhtiyacınız olan kitap ve dokümanları Türkiye'nin eğitim alanındaki yayıncılık merkezi olan Makroyayinlari.com üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde temin edebileceğiniz başarılı bir platform hazırlandı. Bu sayede sınavlara hazırlıkta ve eğitim gördüğünüz bölümlerle ilgili ihtiyaç duyulan tüm kitapları temin edebilirsiniz. Çeşitli nedenlerle üniversite okuyamayanlar ve eğitimine devam edecek vakit bulmakta zorlananlar için çok güzel bir fırsat olarak bilinen AUZEF ile eğitiminize internet ortamından kolay ve zaman almayacak şekilde devam edebilirsiniz. İşim çok yoğun ve çok kısıtlı bir z

Ciğerci Dükkanı açmak isteyenlere

Az sermayeler ile iş yapmak isteyen kişiler için güzel bir iş önerisi sunmak istedik. Ciğerci dükkanı açmak isteyenlere tavsiyelerde bulunacağımız bu yazımızda ciğerci bayiliği almak avantajlı mı yoksa Kendi adınıza bir işletme yapmak mı daha avantajlı onları inceleyeceğiz. Ciğerci açmak fazla sermaye gerekmediği için gıda sektöründe iş yapan kişilerin hepsi bu sektörü düşünebilir.

E-şirket Nedir ve Nasıl Kurulur ?

Günümüz dijitalleşme çağı, birçok şeyi değiştirmiş bulunmakta. Bunlardan birisi de şirket ve mağaza anlayışı. Günümüzde elektronik ortamda şirket açanlar ve e-ticaret işine girenlerin sayısı gittikçe artmakta. Salgın sonrasında bu sayıda ciddi bir artış yaşandı. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de internet kullanımının aktif olması ve bu sistem üzerinde gelir potansiyelinin hayli yüksek bir seviyede yer alması. İnternet ortamında e-şirket kurmak isteyen birçok firma, bu konuda adımlar atmakta.