Ana içeriğe atla

Küçük Ayaklara, Büyük Rahatlık


Anne ve babalar bebeklerinin ilk adımını görmeyi heyecan ve hevesle beklerler. Bebeğin attığı ilk adım aile içerisinde bir coşku yaratır. Bebeğin bundan sonra atacağı her adım, onun hayatının şekillenmesinde rol oynayacaktır. Önceleri görsel amaçlı olarak tercih ettiğiniz ayakkabılar yerine içinde rahatlıkla yürüyebileceği ilk adım ayakkabısı tercih edilmelidir.
Doğru Ayakkabı Nasıl Olmalıdır?
 ilk Adım Ayakkabısı
- İlk olarak ayakkabının rahatlığına önem vermeli ve görselliğini ikinci planda bırakmalıyız.
- Alacağınız ayakkabı bebeğinizin ayağına tam olmalıdır. Rahat eder veya uzun süre giyer diye büyük bir ayakkabı tercih edilmemelidir.
- Bebek yürümeye alışma aşamasında bir de ayakkabıyı alışacağı için, alınan ilk adım ayakkabısı hafif, yumuşak ve esnek tercih edilmelidir.
- Dayanıklı olabilmesi için kaliteli malzemeden yapılmış bir ayakkabı seçilmelidir.
- Ayakkabının bebeğin ayağına tam uyması sonucunda her türlü çeşidi tercih edilebilir: bot sandalet ya da normal bir spor ayakkabı alınabilir. Eğer tercih edeceğiniz ayakkabı bir bot ise ayakkabının bebeğinizin bileğini çok sıkmaması gerekir. Bu duruma dikkat edilmezse bebeğiniz herhangi bir ters harekette bileğini kırabilir.
- Ayakkabının düztabanlı olması bebeğinizin daha rahat denge kurmasını sağlayacaktır. Bu sebepten dolayı yüksek topuğu olan ayakkabılardan kaçınılmalıdır.
- Deri bir ayakkabı alınacaksa bebeğinizin ayağının tahriş olmaması için bir çorapla giydirilmesi gerekmektedir.
Bebeğinizin Ayağı Rahat Mı?
Aldığınız ilk adım ayakkabısı içinde bebeğinizin rahat ettiğinden emin olmanız gerekiyor. Ayakkabı giydirildikten sonra bebeğe bir kaç adım attırılmalı ve rahat olup olmadığı yüz ifadelerinden takip edilmelidir. Ayakkabı bebeğin ayağından çıkarıldıktan sonra ayak kontrol edilmeli kızarıklık ve denenen ayakkabının baskı izinin olup olmadığına da bakılmalıdır.
Bu tür durumlarla karşılaşmadığınız halde bebeğiniz sürekli ayakkabıyı çıkarmak istiyorsa bu durumda da ayakkabının onu rahatsız ettiğini anlayabilirsiniz. Bebekler hızlı geliştiği için ayakkabılar sürekli kontrol edilmelidir. Ayakkabının bebeğin ayağını sıktığını düşündüğünüzde ise yenisini almalısınız.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auzef Ders Kitapları

Uzaktan değilim sistemi ile üniversite okumak için  AUZEF  oldukça yaygın biçimde tercih ediliyor. Üstelik zaman sorunu yaşayanlar için güzel bir eğitim alma fırsatı olan bu sistemde, insanlar yoğun iş temposundan küçük zaman dilimleri ayırarak üniversite okumaları kolaylaşıyor. Lisans, yüksek lisans ve ön lisans programlarından birini tercih ederek AUZEF ile okumak, büyük avantajlar sağlayacak. İhtiyacınız olan kitap ve dokümanları Türkiye'nin eğitim alanındaki yayıncılık merkezi olan Makroyayinlari.com üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde temin edebileceğiniz başarılı bir platform hazırlandı. Bu sayede sınavlara hazırlıkta ve eğitim gördüğünüz bölümlerle ilgili ihtiyaç duyulan tüm kitapları temin edebilirsiniz. Çeşitli nedenlerle üniversite okuyamayanlar ve eğitimine devam edecek vakit bulmakta zorlananlar için çok güzel bir fırsat olarak bilinen AUZEF ile eğitiminize internet ortamından kolay ve zaman almayacak şekilde devam edebilirsiniz. İşim çok yoğun ve çok kısıtlı bir z

Ciğerci Dükkanı açmak isteyenlere

Az sermayeler ile iş yapmak isteyen kişiler için güzel bir iş önerisi sunmak istedik. Ciğerci dükkanı açmak isteyenlere tavsiyelerde bulunacağımız bu yazımızda ciğerci bayiliği almak avantajlı mı yoksa Kendi adınıza bir işletme yapmak mı daha avantajlı onları inceleyeceğiz. Ciğerci açmak fazla sermaye gerekmediği için gıda sektöründe iş yapan kişilerin hepsi bu sektörü düşünebilir.

E-şirket Nedir ve Nasıl Kurulur ?

Günümüz dijitalleşme çağı, birçok şeyi değiştirmiş bulunmakta. Bunlardan birisi de şirket ve mağaza anlayışı. Günümüzde elektronik ortamda şirket açanlar ve e-ticaret işine girenlerin sayısı gittikçe artmakta. Salgın sonrasında bu sayıda ciddi bir artış yaşandı. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de internet kullanımının aktif olması ve bu sistem üzerinde gelir potansiyelinin hayli yüksek bir seviyede yer alması. İnternet ortamında e-şirket kurmak isteyen birçok firma, bu konuda adımlar atmakta.