Ana içeriğe atla

KIZLIK ZARI DİKİMİ'NİN  TİBBİ GEREKLİLİĞİ

Hymen, halk arasındaki adıyla kızlık zarı, vagina girişinin yaklaşık olarak 1-1,5 cm iç kısmında yer alan mukozal bir membrandır. Embrionik dönem dediğimiz organların ilk oluşum ve gelişim döneminden kalan vagen alt 1/3'lük kısımda bulunan mukoza kalıntısıdır. Her dişi bireyde farklı şekillerde olabilir. Üzerinde genellikle orta kısımda yeralan bir ya da birden fazla delik bulunur ve adet kanaması ya da diğer vaginal salgılar bu delik-deliklerden dışarı akar. Ortadoğu, Latin Amerika ülkeleri ve Türkiye gibi bazı ülkelerde kadının namus simgesi haline getirilmiş bir durumdur kızlıkzarı. Bu nedenle de yapılıp yapılmaması üzerinde tartışmalara sebep olmaktadır. Kızlık zarı yalnızca cinsel ilişkiyle bozulan bir doku değildir. Mastürbasyon,yanlış tampon kullanımları (bakireler tampon kullanamaz),düşme, genital bölgeye sivri cisim sokulması vb travmatik olaylarda da zar zedelenebilir. Bu ikinci grupta yeralan birtakım tıbbi sebeplerden dolayı hymen tamiri zaruri bir hal alabilir. Genç kızın psikolojisi, toplum tarafından yanlış anlaşılması durumlarını düzeltmek amacıyla işlemin gerçekleştirilmesi gerekebilir. Yani olayı yalnızca ilerdeki müstakbel koca adayını kandırmaca gibi düşünmemek lazımdır.

Kızlık Zarı Dikiminde En Güvenilir Yöntem Nedir?

Hymen yani kızlık zarı dikimi ( Hymenoplasty) , sosyal nedenlerle düzeltilmeye karar verildikten sonra yapılması gereken , kişiye uygun en güvenli ve komplikasyon riski en az olan cerrahi teknik seçilmelidir. En güvenilir ve yüz güldürücü olan 3 katlı mikro Fleep kızlık zarı dikimi Hymenoplasty yöntemidir. Bu konu Hakkı'nda yurt içi ve yurt dışında yazılmış ve kızlık zarı dikimi yapılan hastalar üzerindeki bilimsel araştırmalarda mevcuttur. Bu araştırmalardan ve yayınlanan yazılardan bazıları internette yayımlanmaktadır. Sonuç olarak : Başarı kaçınılmaz sonuç olmalıdır, ihtimal değil, çünkü kanama olmaması durumunda ailesel ve sosyal olarak sonuçları çok kötü olabilir. Bu nedenle ihtimaller değil kesin sonuç önemlidir. Daha fazla Bilgi ve danışmanlık için Jinekolok Operator Doktor Mustafa Alihanoğlu ile iletişime geçebilirsiniz.

Kızlık Zarı Dikimi izmir : http://www.assoskadindogum.com/izmir-kizlik-zari-dikimi.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auzef Ders Kitapları

Uzaktan değilim sistemi ile üniversite okumak için  AUZEF  oldukça yaygın biçimde tercih ediliyor. Üstelik zaman sorunu yaşayanlar için güzel bir eğitim alma fırsatı olan bu sistemde, insanlar yoğun iş temposundan küçük zaman dilimleri ayırarak üniversite okumaları kolaylaşıyor. Lisans, yüksek lisans ve ön lisans programlarından birini tercih ederek AUZEF ile okumak, büyük avantajlar sağlayacak. İhtiyacınız olan kitap ve dokümanları Türkiye'nin eğitim alanındaki yayıncılık merkezi olan Makroyayinlari.com üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde temin edebileceğiniz başarılı bir platform hazırlandı. Bu sayede sınavlara hazırlıkta ve eğitim gördüğünüz bölümlerle ilgili ihtiyaç duyulan tüm kitapları temin edebilirsiniz. Çeşitli nedenlerle üniversite okuyamayanlar ve eğitimine devam edecek vakit bulmakta zorlananlar için çok güzel bir fırsat olarak bilinen AUZEF ile eğitiminize internet ortamından kolay ve zaman almayacak şekilde devam edebilirsiniz. İşim çok yoğun ve çok kısıtlı bir z

Ciğerci Dükkanı açmak isteyenlere

Az sermayeler ile iş yapmak isteyen kişiler için güzel bir iş önerisi sunmak istedik. Ciğerci dükkanı açmak isteyenlere tavsiyelerde bulunacağımız bu yazımızda ciğerci bayiliği almak avantajlı mı yoksa Kendi adınıza bir işletme yapmak mı daha avantajlı onları inceleyeceğiz. Ciğerci açmak fazla sermaye gerekmediği için gıda sektöründe iş yapan kişilerin hepsi bu sektörü düşünebilir.

E-şirket Nedir ve Nasıl Kurulur ?

Günümüz dijitalleşme çağı, birçok şeyi değiştirmiş bulunmakta. Bunlardan birisi de şirket ve mağaza anlayışı. Günümüzde elektronik ortamda şirket açanlar ve e-ticaret işine girenlerin sayısı gittikçe artmakta. Salgın sonrasında bu sayıda ciddi bir artış yaşandı. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de internet kullanımının aktif olması ve bu sistem üzerinde gelir potansiyelinin hayli yüksek bir seviyede yer alması. İnternet ortamında e-şirket kurmak isteyen birçok firma, bu konuda adımlar atmakta.